Aged Beef

Wat is Aged Beef?

Rundvlees wordt vaak te vers gegeten. Om de smaak echt tot zijn recht te laten komen, net zoals dat vroeger gebruikelijk was,  is het nodig dat het vlees enkele weken rijpt. Het vlees wordt gerijpt in een speciale koelcel, waar de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur nauwlettend in de gaten gehouden worden. In de periode van rijpen blijft het vlees in de been, wat de smaak nog meer ten goede komt. Deze wijze van vlees rijpen noemen we ook wel “ dry ageing”. Dit is anders dan de gebruikelijke manier van vleesverwerking in Nederland, waarbij het vlees na verwerking vacuüm wordt verpakt. Bij dry ageing duurt dit proces minimaal 21 dagen. www.agedbeef.nl

Wat gebeurt er tijdens de dry ageing periode?

In de periode dat het vlees rijpt, ontstaat er een zwarte korst rondom het vlees. Deze korst beschermt het vlees tegen indrogen en bacterievorming.

Gedurende de rijpingsperiode verliest het vlees 30% van zijn vocht en breken de natuurlijke enzymen het spierweefsel af. Hierdoor wordt de vleessmaak veel geconcentreerder en malser van structuur.

IMG_0187

Wat gebeurt er na de dry ageing periode?

Zodra het vlees uit de speciale dry ageing koelcel komt, is het nog niet gelijk klaar voor consumptie. Door het rijpen voelt het vlees hard en droog aan, en het oogt zwart aan de buitenkant. Wanneer het zwarte, droge gedeelte van het vlees wordt weggesneden verschijnt er een prachtig helder, boterzacht, rood stukje vlees.

 

Den Houdijker Vlees heeft altijd het volgende op voorraad:

  • Dunne lende met been dry aged
  • Côte Boeuf met been dry aged
  • Picanha/staartstuk dry aged
  • Hamburgers dry aged

Andere producten kunnen natuurlijk op bestelling worden gerijpt.

 

AGED BEEF-SFEER klein

Dierenwelzijn en duurzaamheid

Aged Beef is meer dan alleen lekker rundvlees; we vinden het belangrijk dat rundvlees van Aged Beef komt van dieren die echt een goed leven hebben gehad. Natuurlijk moet de productie van het vlees voldoen aan alle eisen die wij in Nederland stellen. Zo zijn runderen nooit gebrandmerkt, zijn er regels voor weidegang, ruimte in de stallen en het gebruik van antibiotica. Naast de geldende wet- en regelgeving vinden wij het belangrijk bewust te kijken naar rundvlees, zowel in het leven van het rund als met slacht en verwerking. Daarom zorgen wij dat we zicht hebben op de hele keten van boer tot bord en zo het beste, meest diervriendelijke en duurzame rundvlees kunnen selecteren.

 

feb 12, 2015 | Posted by | Reacties uitgeschakeld voor Aged Beef
Premium Wordpress Themes by UFO Themes