Blanc Bleu is een runderras dat in het begin van de negentiende eeuw ontstaan is in België uit kruisingen tussen lokale veerassen en de Shorthorns of Durhams. In de loop der jaren is de inmenging van de Shorthowns vermindert en tegen het einde van de 19e eeuw is dit ras uitgestorven. Het huidige Blanc Bleu ras heeft echter wel een aantal positieve eigenschappen van de Shorthowns geërfd. Dit komt terug in de sierlijke lijn van het ras, maar ook de vruchtbaarheid en de diversiteit aan de kleuren blauw, wit en zwart kenmerkt dit. Het Blanc Bleu rund is vaak een dikbil. Een dikbil is een rund met van nature een overmatige spierontwikkeling en deze is zeer gemoedelijk in de omgang.
Deze van nature aanwezige spiermassa wordt door het voer en de omgeving optimaal benut. Het Blanc Bleu ras verblijft een groot deel van het jaar in de vrije natuur. Voornamelijk in de Ardennen en in een deel van Vlaanderen. Door deze grote bewegingsvrijheid ontwikkelt het rund zich optimaal. Het malse gras uit de vrije natuur aangevuld met hooi, stro, ruwe eiwitten, vetten, suikers en zetmeel zorgen voor een evenwichtige voeding.
In de winter verblijven de runderen in grote open stallen op dik stro. Door deze milieu-en diervriendelijke manier van opkweken, ontstaat er een eerlijk en gezond natuurproduct. Dit allemaal zonder de nadrukkelijke toevoeging van antibiotica en groeihormonen.
Het vlees dat wij verkopen heeft de volgende goede eigenschappen:
- Zeer fijn van structuur
- Mooie rode natuurlijke kleur
- Door de wijze van mesten een juiste rijpheid dat de smaak ten goede komt
- Constante kwaliteit
- Bevat veel vitamine B en D
- Kwalitatief hoogwaardige eiwitten en mineralen zoals ijzer en zink